Cultura-säätiö logo
Säätiön johtajaksi
Sani Kontula-Webb
Juhlarahasto logo
Cultura-säätiö logo

Sani Kontula-Webb aloittaa säätiön johdossa elokuussa.

Cultura-säätiön hallitus on valinnut säätiön uudeksi johtajaksi filosofian maisteri Sani Kontula-Webbin.

Ennen Cultura-säätiötä Kontula-Webb on työskennellyt Suomen Pietarin instituutin johtajana vuodesta 2018 alkaen. Suomalaista kulttuuria Venäjällä edustaneessa instituutissa hän vastasi esimerkiksi organisaation ja toiminnan kehittämisestä sekä kansainvälisten hankkeiden toteuttamisesta.

– Tartun tehtävään suurella innolla. Samalla tiedostan säätiön toimintakentällä ilmenneet haasteet Venäjän aloitettua sodan Ukrainassa. Minulle on merkityksellistä osallistua organisaation kehittämiseen aikana, jona kotoutumisen edistäminen nousee yhä tärkeämmäksi yhteiskunnalliseksi kysymykseksi, Kontula-Webb sanoo.

Ennen instituuttia Kontula-Webb vastasi kulttuuriasiantuntijana Suomen Pietarin-pääkonsulaatissa maakuvatyöstä ja hanketuotannosta.

– Iloitsen siitä, että pääsen säätiössä hyödyntämään kokemustani julkisuusdiplomatiasta ja vaikuttamisesta. Yksi tärkeistä aiheista, joihin haluan säätiön työssä keskittyä, on Suomen venäjänkielisten heikko luottamus suomalaista mediaa kohtaan.

Cultura-säätiö edistää venäjänkielisten kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan muun muassa kulttuurin ja dialogin avulla ja tuottamalla asiantuntijatietoa esimerkiksi kuntien, ministeriöiden ja kulttuurialan organisaatioiden käyttöön.

Esimerkiksi viime vuonna säätiö julkaisi laajan Suomen venäjänkieliset 2022-raportin.

Lisäksi Cultura-säätiö hallinnoi Eduskunnan aloitteesta vuonna 2013 perustettua Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahastoa, jonka tarkoituksena on tukea suomalaisten venäjän kielen opiskelua, ja siihen liittyvän kulttuurin tutkimusta sekä opetusta.

– Olemme todella iloisia, että saamme säätiön johtoon asiantuntijan, jolla on organisaation kannalta juuri oikeanlaista kokemusta.

Kontula-Webb pääsee kehittämään säätiön strategiaa ja toimintaa vastaamaan nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeita, sanoo Cultura-säätiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Savisaari.

Syksyllä Cultura-säätiö osallistuu rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun Hyvin sanottu-festivaalille Hämeenlinnassa.

Myös Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahaston apurahahaku järjestetään syksyllä. Vuonna 2022 apurahanhakijoita oli enemmän kuin koskaan rahaston historiassa.

Kontula-Webb aloittaa säätiön johtajana 7.8.2023.

Lisätiedot:

Lauri Savisaari, Cultura-säätiön hallituksen puheenjohtaja, 040 801 6081