Cultura-säätiö logo
Cultura-säätiö palkittiin dialogiosaamisesta
Juhlarahasto logo
Cultura-säätiö logo

Erätauko-säätiö palkitsi Culturan Suomen dialogiteko 2021 -tunnustuksella työstä demokratian vahvistamiseksi.

Erätauko-säätiö myönsi Suomen dialogiteko 2021 -tunnustuksen toimijoille, jotka ovat tehneet pitkäjänteistä työtä dialogisuuden tukemiseksi, osallistuneet Poikkeusajan dialogit -kokonaisuuteen sekä Erätauko-toimintamallin kehittämiseen, tukemiseen ja kouluttamiseen.

Demokratian vahvistaminen tarkoittaa tekoja ja nyt jos koskaan tarvitsemme demokratian puolustajia. Cultura-säätiö kiittää tunnustuksesta ja haluaa osoittaa suuret kiitokset kaikille toimijoille, jotka vahvistavat demokratiaa ja edistävät dialogisuutta.

Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saamme olla osa Suomen dialogiperhettä! Hyvä dialogi huomioi kaikki DEI tavoitteet, eli osallistujien moninaisuuden, tasa-arvon ja  osallisuuden, sanoo Cultura-säätiön asiamies Pekko Kohonen.

Erätauko-säätiö halusi tämän vuoden palkitsemisissaan kiittää erityisesti hyvästä työstä sen osalta, että erilaiset ihmiset tulevat kuulluksi ja samalla rohkaista eri toimijoita edelleen tukemaan demokratiaa dialogin avulla.

Hyvässä dialogissa erilaisilla ihmisillä on mahdollisuus osallistua, oppia ja tulla kuulluksi yhdenvertaisesti. Cultura-säätiön järjestämissä dialogeissa se tapahtuu useimmiten selkosuomeksi, venäjäksi ja muilla kielillä, Kohonen kertoo.

Cultura-säätiö on viime vuosina kouluttanut yhä uusia dialogiosaajia ja järjestää säännöllisesti Erätauko-keskusteluja erilaisista aiheista. Kevään aikana dialogeja on järjestetty muun muassa Ukrainan sodan herättämistä ajatuksista.

Dialogisuus on yksi tärkeä työkalu kotoutumisen edistämisessä.

”Demokratiaa ei vahvisteta yksin ja erillään, vaan yhdessä eteenpäin kulkien ja yhteistyötä tehden.”

Lue lisää tunnustuksesta ja tutustu palkittuihin toimijoihin täällä:

www.eratauko.fi/Suomen-dialogiteko-2021/