Cultura-säätiö logo
Säätiöstä
Juhlarahasto logo
Cultura-säätiö logo

Cultura-säätiö on kansallinen toimija, jonka tehtävänä on edistää venäjänkielisten kaksisuuntaista kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan muun muassa kulttuuria, dialogia ja osallisuutta hyödyntäen ja tiedonvälitystä parantaen.

Säätiö toteuttaa Opetus- ja kulttuuriministeriön sille asettamaa erityistehtävää, ja toiminnan perusrahoitus haetaan vuosittain sieltä.

Cultura-säätiön perustoimintaa on monialainen asiantuntijatyö. Säätiö välittää yhteiskunnan eri tahoille tietoa sekä tarjoaa ratkaisuehdotuksia ja toimintamalleja. Lue lisää ja tutustu tuottamiimme materiaaleihin Asiantuntijatyömme-osiosta.

Cultura-säätiö toteuttaa hankkeita, joiden puitteissa kokeillaan ja juurrutetaan kotoutumista edistäviä toimintamalleja ja kasvatetaan asiantuntemusta. Lue lisää käynnissä olevista hankkeistamme Hankkeemmeosiosta.

Cultura-säätiö hallinnoi myös Eduskunnan 150. juhlavuoden Juhlarahastoa, josta jaetaan apurahoja ja stipendejä suomalaisten venäjän kielen opiskeluun, opetukseen ja tutkimukseen. Siirry tästä Juhlarahaston sivuille.