Säätiöstä

Cultura-säätiö on kansallinen toimija, jonka tehtävänä on edistää venäjänkielisten kaksisuuntaista kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan muun muassa kulttuuria, dialogia ja osallisuutta hyödyntäen ja tiedonvälitystä parantaen. Pyrkimyksenä on samalla kehittää kotoutumisprosesseja Suomessa yleisesti.

Säätiö toteuttaa Opetus- ja kulttuuriministeriön sille asettamaa erityistehtävää, ja toiminnan perusrahoitus haetaan vuosittain sieltä.

Cultura-säätiön perustoimintaa on monialainen asiantuntijatyö. Säätiö välittää yhteiskunnan eri tahoille tietoa sekä tarjoaa ratkaisuehdotuksia ja toimintamalleja. Lue lisää ja tutustu tuottamiimme materiaaleihin Asiantuntijatyömme-osiosta.

Cultura-säätiö toteuttaa hankkeita, joiden puitteissa kokeillaan ja juurrutetaan kotoutumista edistäviä toimintamalleja ja kasvatetaan asiantuntemusta. Lue lisää käynnissä olevista hankkeistamme Hankkeemmeosiosta.

Cultura-säätiö hallinnoi myös Eduskunnan 150. juhlavuoden Juhlarahastoa, josta jaetaan apurahoja ja stipendejä suomalaisten venäjän kielen opiskeluun, opetukseen ja tutkimukseen. Siirry tästä Juhlarahaston sivuille.