Cultura-säätiö logo
KYTKÖKSISSÄ
Juhlarahasto logo
Cultura-säätiö logo

Kytköksissä on taiteilija Sanni Saarisen ja Agents of Change: Mediating Minorities (MeM) -hankkeen art-mediators -tiimin yhteistyöprojekti.

Kyseessä on valokuvasarja, joka kertoo Suomen venäjänkielisten tarinoita kodista, turvallisesta tilasta, identiteetistä, itsensä ja oman paikan kokemisesta kulttuurien kirjon keskellä.

Kytköksissä kutsuu osallistujia mukaan pohtimaan tärkeitä asioita: Mitä koti merkitsee? Onko se todellinen vai kuviteltu paikka, elämys tai maisema? Onko se jotain konkreettista ja pysyvää vai jotain katoavaista ja muuttuvaa? Mikä ilahduttaa ja lohduttaa? Missä osallistujat tuntevat olonsa turvalliseksi, missä on heidän voimapaikkansa?

Kytköksissä -projektin tarkoituksena on lisätä näkyvyyttä vähemmistöjen monimuotoisuudelle. Kyseenalaistamme ”me” ja ”he” -rajoja ja pyrimme purkamaan stereotypioita, jotka estävät meitä näkemästä moninaisuuden yhteiskunnan voimavarana.

Kytköksissä -näyttelyn piti avautua Töölönlähdellä 9.3.2022, mutta Venäjän hyökkäys Ukrainaan ​​sai meidät muuttamaan suunnitelmiamme. Emme tule järjestämään näyttelyä julkisessa tilassa, kuten aiemmin oli suunniteltu.

Sota muutti hankkeen kontekstin täysin. Toisaalta, mielestämme juuri nyt on äärimmäisen tärkeää korostaa, että ihmiset tekevät valintansa yksilöllisesti, eivät kollektiivisesti, ja ovat myös henkilökohtaisesti vastuussa omista päätöksistään. Viesti venäjänkielisen vähemmistön sisäisestä monimuotoisuudesta on nyt entistä oleellisempi.

Jatkamme tuen ja vuoropuhelun rakentamisen muotojen etsimistä. Näyttely avautuu myöhemmin verkossa osoitteessa kytkoksissa.com 

Lisää projektiin osallistumisesta voi lukea alla olevasta pdf-tiedostosta.

Kirjoita meille: kytkoksissa@culturas.fi