Hankkeemme
Keskusteluklubi lukemisesta ja lastenkirjoista

Näkymätön norsu on online-keskusteluklubi lukemisesta, lastenkirjoista ja venäjän kielen oppimisesta Suomessa. 

Kutsumme Suomessa asuvia venäjänkielisiä vanhempia ja muita lastenkirjallisuudesta ja lukemisesta kiinnostuneita aikuisia keskustelemaan siitä, mitä ja miten voi lukea kaksikielisille lapsille, miten lukuintoa ja kielten osaamista voi tukea, minkälaisia lukemista edistäviä ohjelmia on Suomessa ja kuinka niihin voi osallistua.

Keskusteluklubin vetäjinä toimivat Suomessa asuva lastenkirjailija Anna Anisimova ja Cultura-säätiön ohjelmajohtaja, lastenkirjojen venäjäntäjä Anna Sidorova. Jokaiseen klubitapaamiseen osallistuu kutsuvieraita: lastenkirjailijoita, kuvittajia, tutkijoita ja asiantuntijoita. Vetäjät haastattelevat kutsuvieraita, mutta antavat myös vanhempien ja kuulijoiden osallistua ja esittää omia kysymyksiä ja mielipiteitä.

Tapaamisten ajat ja aiheet:

To 3.6.2021 klo 18:00-19:30 – Miten innostaa kaksikielistä lasta lukemaan? Vieraana venäläinen lastenkirjailija ja lukemisen edistämisen agentti Julia Kuznetsova

To 17.6.2021 klo 18:00-19:30 – Mitä palveluita tarjoavat kaksikielisille lapsille ja perheille suomalaiset kirjastot? Vieraina Natalia Essina, Helmet-kirjastot, ja Viktoria Kulmala, kulttuuri- ja kirjastopalveluvastaava, Mynämäki

Keskusteluklubin toiminta jatkuu myös elokuussa! 

Ilmoittautuminen keksusteluklubitapaamisiin

Kenelle: Suomessa asuville venäjänkielisille vanhemmille, opettajille, asiantuntijoille, mutta myös kaikille lastenkirjoista, lukemisesta ja venäjän kielen tuesta, opiskelusta ja opetuksesta kiinnostuneille.

Miten: virtuaalisesti, venäjän kielellä, säännöllisesti (2 krt/kk)

Yhteystiedot:

Anna Sidorova: anna.sidorova@culturas.fi