Cultura-säätiö logo
Hankkeemme
Juhlarahasto logo
Cultura-säätiö logo
Culturalist 

Kuratoitu Culturalist-verkkojulkaisu tarjoaa näkökulmia suomalaiseen kulttuuriin, yhteiskuntaan ja elämänmenoon kiinnostavalla tavalla. Sen kohderyhmänä ja lukijakuntana ovat erityisesti venäjänkieliset maahanmuuttajat. Julkaisun tavoitteena on kannustaa lukijoita tutustumaan aiheisiin lisää ja madaltaa kynnystä osallistua itse.

Julkaisu on uudenlainen tapa edistää paikalliseen elämänmenoon tutustumista ja mukaan pääsyä. Usein kiinnostavien tapahtumien löytäminen voi olla haasteellista ja ajankohtaisia aiheita ei välttämättä ole helppo hahmottaa; varsinkin, jos ei vielä kykene seuraamaan paikallista mediaa ja julkista keskustelua. Venäläisille turisteille tarkoitettu markkinointi taas asettaa Suomeen muuttaneet ihmiset täällä ulkopuolisiksi.

Jokainen numero rakennetaan jonkin tietyn teeman ympärille, ja julkaisun pääosio tuotetaan yhteistyössä teemaan liittyvän kuraattorin kanssa. Kuraattori nostaa esiin omasta mielestään kiinnostavia projekteja, tapahtumia, vierailukohteita tai ilmiöitä pitäen mielessä kohderyhmän ja julkaisun tavoitteen. Lisäksi jokainen numero sisältää toimituskunnan tuottamia osioita, kuten kirja- tai elokuvasuosituksia, soittolistoja, käytännöllisiä vinkkejä sekä mielenkiintoisia sukelluksia erilaisiin ilmiöihin ja aiheisiin.

Vuodesta 2023 alkaen Culturalist.fi on muutaman kuukauden välein ilmestyvän julkaisun sijaan alusta, jonka sisältöä päivitetään jatkuvasti. Sivuilla on jo yli 150 artikkelia suomalaisesta yhteiskunnasta suomeksi ja venäjäksi.

Yhteystiedot:

Danil Lopatkin: danil.lopatkin@culturas.fi