Cultura-säätiö logo
Hankkeemme
Juhlarahasto logo
Cultura-säätiö logo
CulturaFest

CulturaFest on jokavuotinen nykykulttuurifestivaali, jota Cultura-säätiö on järjestänyt vuodesta 2017 alkaen. Festivaali keskittyy taideprojekteihin, jotka käsittelevät uutta suomalaista identiteettiä, dialogia ja venäjänkielisten sekä muiden kieliryhmien ja suomalaisen yhteiskunnan välistä kaksisuuntaista kotoutumista.

Festivaalin ohjelmistollinen tavoite on inspiroida: muodostua ympärillä olevan yhteiskunnan näköiseksi ja sitä myöden eri osapuolten vuorovaikutukseksi: valtio ja yhteiskunta kokonaisuuksina, eri väestöryhmät, eri sukupolvet, mielipidevaikuttavat sekä perinteinen ja uusi media.  

Festivaali kiinnittää erityistä huomiota kaikkiin yhteistyön muotoihin, jotka syntyvät eri mielipiteiden, kielien, perinteiden, poliittisten suuntauksien ja taidemuotojen kohdatessa. Tämän vuoksi CulturaFest on kokeilullinen festivaali: joka vuosi valitsemme uuden teeman ja muutamme festivaalin formaatin. 

Vuonna 2020 CulturaFest muuttuu jälleen. Festivaalin ohjelma järjestetään kokonaan verkkoympäristössä: perinteisistä tutuista sosiaalisista alustoista täysin uudenlaisiin alustoihin, projekteihin ja mediaan. Vuoden 2020 festivaalin teemana on ”Mutaatio”. 

Yhteystiedot:

Danil Lopatkin: danil.lopatkin@culturas.fi