Tsaikka auttaa ikääntyviä arjen hallinnassa

Tsaikka-hanke käynnistyi vuonna 2015 Helenan vanhainkodin ja RAY:n tuella. Tarkoituksena on tukea pääkaupunkiseudun venäjänkielisten ikääntyneiden ja omaishoitajien ja vanhusten jaksamista sekä auttaa heitä arjen hallinnassa.

Tsaikka-kohtaamispaikka järjestetään Helenan vanhainkodissa Sörnäisissä ja suurin osa kävijöistä asuu Helsingissä ja Vantaalla. Klubin työpajoissa voi harrastaa helmityötä, virkkaamista, tuolijumppaa, akvarelleja ja erilaista askartelua. Ohjelmassa on lisäksi suomen kielen kursseja, uutiskatsausluentoja, kuorolaulua, it-tukea tietokoneiden ja puhelinten kanssa, tukea sähköisessä asioinnissa sekä psykologin luentoja ikääntyviä koskevista aiheista venäjän kielellä.

Suosituissa työpajoissa on 170 vakituista kävijää, ja tilat toimivat nyt äärirajoillaan. Retkille ja luennoille mahtuu onneksi enemmän halukkaita.

Hankkeen koordinaattori Irina Mokitcheva iloitsee, että tieto klubista on levinnyt ja ohjelma monipuolistunut. Erityisen iloinen hän on siitä, että toimintaan on saatu mukaan myös miehiä, sillä miehet jäävät liian usein yksin arjen haasteiden kanssa.

Tsaikka-hankkeen rahoitus jatkuu ainakin vuoden 2018 loppuun. Toivomme, että kotoutumista tukeva ruohonjuuritason toiminta saa edelleen kehittyä ja levitä!

Tsaikka-hankkeen sivut (venäjäksi) https://www.tsaikka.info