#oikeusollasuomalainen – Monikieliset suomalaisnuoret SuomiAreenalla

Cultura-säätiö vie jälleen heinäkuussa joukon monikielisiä suomalaisnuoria viikoksi Poriin. Perustamme SuomiAreenalle pop up-toimituksen, joka raportoi yhteiskuntakeskustelun ytimestä 14.–19.7.

Toimitus haluaa näyttää, että Suomi on moninainen ja suomalaisuus moninaista. On aika laajentaa suomalaisuuden käsitettä niin, että kaikki nuoremme voivat taustoista riippumatta tuntea kuuluvansa tänne.  Suomea ja sen tulevaisuutta rakennetaan yhdessä!

Monikieliset suomalaisnuoret -hanke antaa eri taustaisille ja -kielisille nuorille tilaa näkyä ja kuulua yhteiskunnallisessa keskustelussa suomeksi ja suomenkielisillä kanavilla. Samalla nuoret avaavat suomalaista keskustelua erikielisille maahanmuuttajataustaisille yhteisöille heidän omilla kielillään, rohkaisten mukaan ja osallistumaan. He tuottavat eri kielisiä materiaaleja yhdessä – esimerkiksi venäjänkielistä reportaasia rakentavat kaikki, eivät vain venäjänkieliset nuoret.

Cultura-säätiö järjestää Porin kaupungintalon pihalla 17.7. yhdessä Familia ry:n kanssa keskustelutilaisuuden Suomen monikielinen tulevaisuus – olemmeko valmiita?

SuomiAreenalle perustettava monikielinen nuorten pop up -toimitus on osa Cultura-säätiön Monikieliset suomalaisnuoret -hanketta. Nuorten toimitus järjestetään SuomiAreenalla jo toista kertaa.

Lue lisää hankkeen tunnelmista Eilina Gusatinskyn blogikirjoituksesta!