Miltä Venäjä kuulostaa? Taiteilijatapaaminen kirjakauppa Ruslaniassa

Mitä mieltä olet Venäjästä? Millaisena näet Venäjän tulevaisuuden? Mitä Venäjä merkitsee sinulle – vai merkitseekö mitään?

Säveltäjä Eugene Birman ja käsikirjoittaja Scott Diel työstävät yhteiskunnallista oopperaa, joka pyrkii antamaan äänen tavallisten ihmisten mielipiteille Venäjästä ja sen tulevaisuudesta.

Tekijät kertovat hankkeesta, sen tekemisestä ja taustoista Ruslaniassa Taiteiden yönä 23.8. klo 18 alkaen.

Jos haluat päästä osaksi oopperaa, voit kertoa Taiteiden yönä anonyymisti suhteestasi Venäjään. Kirjakauppa Ruslaniaan erotetaan tila, jossa voit yksin, muiden näkemättä, kertoa vapaasti mielipiteesi. Mielipiteet nauhoitetaan audiona eikä tilassa ole haastattelijaa, kameroita tai muita ihmisiä. Näkemyksiä Venäjästä on kerätty myös Latviassa.

Ooppera valmistuu vuonna 2019 ja esitetään ainakin Moskovassa ja Lontoossa. Hanke on saanut tukea Guggenheimin säätiöltä, MacDowell Colonylta ja Helsingin juhlaviikoilta.

Latviassa syntynyt, Venäjällä ja Yhdysvalloissa kasvanut, Oaklandissa, Lontoossa ja Hongkongissa asuva Eugene Birman on opiskellut sävellystä Juilliardissa, Oxfordissa ja Chigianan musiikkiakatemiassa Italiassa. Birman on Helsingin juhlaviikkojen residenssitaiteilija elo-syyskuussa 2018. Eugene Birmanin kotisivut: https://www.eugenebirman.com/first.html

Scott Diel on Yhdysvalloissa syntynyt, Virossa asuva käsikirjoittaja ja toimittaja.

Kantaaottava ooppera on tekijöille tuttu ja läheinen aihe: heidän aikaisempia hankkeitaan ovat oopperat Occupy-liikkeestä, Viron ja Venäjän rajasopimuksesta sekä Twitter-ooppera finanssikriisistä.

Tule paikalle kuuntelemaan, keskustelemaan ja kertomaan mielipiteesi! Tapahtuman järjestävät Cultura-säätiö ja kirjakauppa Ruslania.