Juhlarahaston apurahahaku 1.10. – 4.11.2019

Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahaston apurahahaku alkaa tiistaina 1.10.2019 klo 8.00 ja päättyy maanantaina 4.11.2019 klo 16.00.

Apurahat on tarkoitettu suomalaisten venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, tutkimukseen ja opetuksen kehittämiseen. Apurahaa voi hakea esimerkiksi opiskelustipendeihin Venäjällä, oppimateriaalien tuottamiseen, opetuksen suunnitteluun, päiväkotien kielipesätoimintaan sekä venäjänkieliseen harrastustoimintaan peruskouluissa ja opettajien täydennyskoulutukseen.

Apurahaa voivat hakea suomalaiset yksityishenkilöt, suomalaiset työryhmät ja Suomeen rekisteröidyt, vähintään vuoden toimineet yhteisöt. Apurahaa voi hakea vain sähköisesti, lomake on auki apurahahaun ajan.

Tieto apurahansaajista julkaistaan tammikuun 2020 lopulla. Myönteisistä apurahapäätöksistä ilmoitetaan hakijoille apurahajärjestelmän kautta.

Eduskunnan aloitteesta perustettu, Cultura-säätiön hallinnoima Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahasto myöntää apurahaa venäjän kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Rahaston tavoitteena on lisätä venäjän kielen opiskelun suosiota ja parantaa oppimistuloksia sekä venäläisen kulttuurin ymmärrystä Suomessa.