Museoreittejä kaksikielisille perheille

Mitä yhteistä on marakassilla ja valokuvanäyttelyllä? Mitä yhteisiä muistoja on suomalaisella ja venäläisellä mummolla? Miksi Vantaan kaupunginmuseo on rautatien vieressä? Vähensikö kieltolaki rikollisuutta? Mitä itsenäisyys tarkoittaa nykynuorelle, ja kuinka nojatuolista tehdään pesä koko perheelle? Vastaukset löydät museoista ja CulturaFestin museoreiteiltä!

Tänä vuonna festivaalin perheohjelma yhdistää seitsemän museota. Ohjelma sisältää opastettuja reittejä, kävelyn Tikkurilassa, työpajoja sekä retkiä.

Lasten ja vanhempien vuorovaikutukseen perustuva ohjelma on kehitetty venäjänkielisille, yksi- ja monikielisten perheiden lapsille. Suomen- ja venäjänkieliset reitit käsittelevät Suomen ja Venäjän historiallisia ja kulttuurillisia siteitä. Lapset ja vanhemmat tekevät yhdessä tehtäviä, hassuttelevat, oppivat uutta ja keskustelevat huomioistaan. Reitit on laadittu ylläpitämään ja kehittämään lapsen kielitaitoa. Samalla vanhemmat pääsevät jakamaan lasten ja lastenlasten kanssa perheen muistoja sekä pohtimaan yhteisiä arvoja.

Reitit on suunniteltu eri ikäisille ja -tasoisille kielenpuhujille. Sopiva taso löytyy niin nuorisolle kuin pienille koululaisille. Tämän vuoden uutuus on reittiohje museoretkelle taaperon kanssa.

Ohjelman suunnittelu: Cultura-säätiön tiimi, säätiön museokoulutuksen suorittaneet freelancerit sekä museoammattilaiset Helsingistä ja Vantaalta.

Tietoa museoreiteistä ja ladattavat reittioppaat löytyvät CulturaFestin sivuilta.

Ohjelmassa mukana olevat museot:

Tietoa olemassaolevista museoreiteistä

Videoklippi museo-ohjelmasta