Museoreittejä kaksikielisille perheille

Mitä yhteistä on marakassilla ja valokuvanäyttelyllä? Mitä yhteisiä muistoja on suomalaisella ja venäläisellä mummolla? Miksi Vantaan kaupunginmuseo on rautatien vieressä? Vähensikö kieltolaki rikollisuutta? Mitä itsenäisyys tarkoittaa nykynuorelle, ja kuinka nojatuolista tehdään pesä koko perheelle? Vastaukset löydät museoista ja CulturaFestin museoreiteiltä!

Festivaalin perheohjelma yhdisti syksyllä 2018 seitsemän museota. Ohjelma sisälsi opastettuja reittejä, kävelyn Tikkurilassa, työpajoja sekä retkiä.

Festivaali päättyi, reitit jatkuvat

Lasten ja vanhempien vuorovaikutukselle rakentuvat reitit on kehitetty venäjänkielisille, yksi- ja monikielisten perheiden lapsille. Lapset ja vanhemmat tekevät yhdessä tehtäviä, hassuttelevat, oppivat uutta ja keskustelevat huomioistaan. Reitit on laadittu ylläpitämään ja kehittämään lapsen kielitaitoa. Samalla vanhemmat pääsevät jakamaan lasten ja lastenlasten kanssa perheen muistoja sekä pohtimaan yhteisiä arvoja.

Reitit on suunniteltu eri ikäisille ja -tasoisille kielenpuhujille. Sopiva taso löytyy niin nuorisolle kuin pienille koululaisille. Tämän vuoden uutuus on reittiohje museoretkelle taaperon kanssa.

Ohjelman suunnittelu: Cultura-säätiön tiimi, säätiön museokoulutuksen suorittaneet freelancerit sekä museoammattilaiset Helsingistä ja Vantaalta.

Tietoa museoreiteistä ja ladattavat reittioppaat löytyvät CulturaFestin sivuilta:

Vaikeustasot

Vaikeustaso kannattaa valita paitsi lapsen iän, myös kielitaidon mukaan. Aikuisen avulla lapsi voi selvittää vaikeammankin reitin, ja teini saattaa haluta tehdä pikkuisten tehtäviä. Jutelkaa, tutkikaa ja valitkaa sopivin vaihtoehto!

0 – Aikuinen ja 1–3 -vuotias lapsi

1 – Aikuinen ja 4–6 -vuotias lapsi (ei osaa lukea)

2 – Aikuinen ja 7 – 11 -vuotias lapsi (lukee tai opettelee lukemaan)

3 – 12–15 -vuotias itse tai kaverin / aikuisen kanssa

Tietoa olemassaolevista museoreiteistä

Videoklippi museo-ohjelmasta