Apurahatarina: Ekaluokkalaisille tarkoitettu Aakkoskirja Sunduk

Itä-Suomen koulun venäjänopettaja Tatiana Panschin teki juhlarahaston apurahalla sähköisen Aakkoskirja Sundukin pienille oppijoille. Kirjan voi ladata täältä: https://itunes.apple.com/fi/book/sunduk/id1206821344?l=fi&mt=11

”Meillä Itä-Suomen suomalais-venäläisessä koulussa on kaikilla ensimmäisillä luokilla käytössä tekemäni paperinen aakkoskirja Sunduk. Lappeenrannan ensimmäisen luokan oppilaat saivat vuonna 2013 omat iPadit, ja halusin tehdä kirjasta sähköisen version. Olen aina ollut kiinnostunut opetusmateriaalien tekemisestä, ja kun Cultura-säätiön hallinnoima juhlarahasto mahdollisti apurahan saamisen vuonna 2014 venäjän kielen opetusmateriaalin tekemiseen, tartuin heti tilaisuuteen, ja ilokseni minua onnisti: sain apurahan sähköisen aakkoskirjaversion toteutukseen! Aakkoskirja Sundukin iloisesti kuvitetut sivut johdattavat pienet oppijat venäläisten aakkosten, kirjoittamisen ja lukemisen oppimisen suureen seikkailuun interaktiivisesti”, kertoo Panschin.

Sähköisessä versiossa uusi kirjain tuo aina uusia sanoja luettavaksi. Kuvia painamalla lukija voi kuunnella kirjaimeen liittyvät sanat, pelata kuva-sana-yhdistelytehtävää ja lopuksi lukea kuvien ohessa olevat sanat itse. Yhdellä sivulla pääsee myös kirjoittamaan kirjaimia ja sanoja.

Kirjassa ei ole muita kieliä kuin venäjä, joten kirja soveltuu kaikille riippumatta oppijan omasta äidinkielestä – iloiset ja havainnolliset kuvat kertovat kaiken!

Rohkeasti kokeilemaan, pelaamaan ja kirjoittamaan!