CulturaFestin museo-ohjelma saa jatkoa

Cultura-säätiö jatkaa yhteistyötä museoiden ja muiden kulttuurilaitosten kanssa osana CulturaFest ’18 -tapahtuman ohjelmaa. Museo-ohjelmaa kehitetään kahteen suuntaan: avataan asiantuntijoille mahdollisuuksia kokemusten vaihtoon sekä suunnitellaan uusia museoreittejä venäjänkielisille perheille. Ohjelmaa kuratoi Darja Agapova ja sitä toteuttavat Cultura-säätiön museokoulutuksen suorittaneet freelancerit ja vapaaehtoiset.

Syksyllä 2017 avautuneet, perheille suunnatut venäjän- ja suomenkieliset museoreitit ovat edelleen ladattavissa Cultura-säätiön sivuilta. Printtaa esitteet ja suunnista lasten ja aikuisten yhteiselle museoretkelle!

Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin Kaupunginmuseon Mitä yhteistä? -seikkailu tapahtuu Lasten kaupungissa, jossa asuu vanha varis. Varis näyttää meille kaupunkia lintuperspektiivistä ja opettaa samalla katsomaan historiaa kokonaisuutena. Millaisia yhteisiä muistoja on suomalaisella ja venäläisellä mummolla? Mitä samoja leikkejä leikittiin suomalaisten ja neuvostoliittolaisten talojen pihoilla? Miksi Helsingin tuomiokirkko muistuttaa Pietarin Iisakin kirkkoa? Etsitään yhdessä vastauksia museokierrokselta ja opitaan historian lisäksi myös toisistamme!

Lataa esite A3 (pdf)

Lataa esite A4 (pdf)

Museo avoinna: ma–pe 11–19, la–su 11–17. Poikkeukselliset aukioloajat ja pääsymaksut: tarkista sivulta helsinginkaupunginmuseo.fi

Kansallismuseo

Karhu opastaa meidän Kansallismuseon Ihminen ja eläimet – aina lähellä -seikkailuun. Karhu on vuosisatojen kuluessa ollut niin toteemieläin kuin talon kivikoriste, ja nyt se kertoo meille ihmisten ja eläinten vuorovaikutuksesta eri aikoina. Lähde mukaan tutkimaan entisaikojen elämänmenoa ja ajattelua. Miten muinaiset luonnonhenget näkyvät yhä Suomen ja Venäjän symboliikassa?

Lataa esite A3

Lataa esite A4

avoinna: ti ja to – su klo 11-18, vintti klo 12-17. Ke klo 11-20, vintti klo 12-19. Poikkeukselliset aukioloajat ja pääsymaksut: tarkista sivulta www.kansallismuseo.fi