Avoimet museotyön luennot keväällä 2018

Cultura-säätiö järjestää venäjänkielisen museoalan freelancer-koulutuksen osana CulturaFest’18 -tapahtuman valmistelua

Museofreelancer-koulutus ja avoimet, venäjänkieliset museotyön luennot järjestetään huhti-toukokuussa 2018. Luennot tulkataan tarvittaessa suomeksi. Luennot on tarkoitettu sekä museotyön ammattilaisille että kaikille museotyöstä kiinnostuneille. Koulutuksen vetävät museoalan asiantuntijat Helsingistä ja Pietarista.

Koulutuksen tavoite on vahvistaa suomalaisten kulttuurilaitosten ja Suomen venäjänkielisten yhteistyötä kouluttamalla osaavia, kaksikielisiä freelancereita museoihin. Koulutettavat pystyvät tarpeen vaatiessa opastamaan, kääntämään, vetämään työpajoja ja keskustelutilaisuuksia sekä suunnittelemaan venäjänkielistä materiaalia. Koulutus on tarkoitettu venäjänkielisille, joilla jo on tai jotka kaipaavat kulttuurialan työkokemusta. Museoiden työntekijöille koulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan. Suoritetusta kurssista annetaan osallistumistodistus.

CulturaFest-tapahtuman puitteissa syksyllä 2017 järjestetty museo-ohjelma toi esille tarpeen etsiä ja kouluttaa kaksikielisiä museotyön osaajia. Osana tapahtumaa järjestettiin lastenohjelmaa Helsingin kaupunginmuseossa, Kansallismuseossa ja Valokuvataiteen museossa. Ohjelmaa suunniteltiin yhdessä museoiden, kaksikielisten vapaaehtoisten ja venäläisen Lasten päivät Pietarissa -museotapahtuman kanssa. Ohjelman materiaalit voi ladata Cultura-säätiön sivuilta: https://culturas.fi/culturafestin-museo-ohjelma-saa-jatkoa

Säätiön järjestämän koulutuksen suosio ylitti kaikki odotukset. Hakemuksia tuli 149, joista koulutukseen valittiin 20. Osallistujissa on museoalan asiantuntijoiden lisäksi myös opettajia, taiteilijoita, muotoilijoita, kääntäjiä ja opiskelijoita, joilla on kokemusta vapaaehtoistyöstä ja joita yhdistää kiinnostus kulttuuriin ja museotyöhön.

Koulutetut asiantuntijat pääsevät käytännön töihin CulturaFest’18 -tapahtumassa Vantaalla 2.–4.11.2018 sekä pääkaupunkiseudun museoissa.

Lisää tietoa meistä:

CulturaFest Facebookissa:
https://www.facebook.com/CulturaFestFinland/

Suomen museoista venäjäksi:
https://www.facebook.com/afishahelsinki.ru
https://vk.com/afishahelsinki_ru
https://www.instagram.com/afisha_helsinki