#Apurahatarina: VMESTE-sivusto venäjää äidinkielenä opettaville

Teksti: Natalia Ranta ja Elena Dmitrieva

Uusi VMESTE -sivusto esittelee Itä-Suomen koulun ja Suomalais-venäläisen koulun yhteishankkeen, joka sai tukea Cultura-säätiön hallinnoimalta Juhlarahastolta. Hanke tukee venäjä äidinkielenä -opettajien tiedon- ja opetusmetodien vaihtoa. VMESTE-sivusto on apuväline opettajien lisäksi myös oppilaille, vanhemmille ja venäjää vieraana kielenä opiskeleville.

Venäjää äidinkielenä opettavat työskentelevät eri puolilla Suomea. Aina ei ole mahdollista kysyä apua kollegoilta eikä löytää toista kollegaa, jonka kanssa voisi jakaa jo hankittua kokemusta. VMESTE-sivusto tarjoaa hyödyllisiä linkkejä muihin koulutusportaaleihin ja niiden lyhyitä kuvauksia. Missä ikinä oletkaan, VMESTE on aika lähellä.

Internet pursuaa monenlaisia lähteitä, jotka liittyvät venäläiseen kieleen ja kulttuuriin. Mistä löytyy aikaa käydä läpi tarjolla olevaa materiaalia, mitä valita tunneille opetusta varten, millaiset kokeet sopivat omalle luokalle tai millaista materiaalia voisi antaa oppilaille itsenäisen työn pohjaksi? Hankkeen suunnittelijat tutkivat suuren määrän tietolähteitä, joista he valitsivat pedagogien suosimia, kaikille avoimia ja säännöllisesti päivittyviä resursseja. Jotkut opetusportaalit vaativat rekisteröitymisen.

Sivun rakenne on laadittu tukemaan suomalaista opetussuunnitelmaa. Erityistä huomiota on kiinnitetty ajantasaisiin tietolähteisiin, verkko-oppitunteihin, peleihin ja muuhun verkosta löytyvään vuorovaikutteiseen materiaaliin.

VMESTE-sivu on ennen kaikkea venäjän kielen opettajan työkalu. Toivomme, että jokainen kävijä löytäisi sieltä itselleen jotain uutta ja mielenkiintoista. Vastaamme mielellämme kaikkiin materiaalia koskeviin kysymyksiin, jaamme ajatuksiamme ja valmiita materiaaleja.

Linkki VMESTE-sivustolle