Cultura-säätiön osallisuutta ja aktiivista kansalaisuutta edistävä Osaava-hanke käynnistyi Tampereella 11.2.2014. Pääkirjasto Metsoon kokoontui nuorekas ja toiminnanhaluinen ryhmä tamperelaisia venäjänkielisiä tutustumaan suomalaiseen yhdistystoimintaan. Kahden ensimmäisen kurssi-illan aiheina olivat yhdistystoiminnan perusteet ja järjestöjohtaminen. Opettajana toimi opintokeskus Vision Salla Pyykkönen.

Kurssilaiset ovat eri-ikäisiä, korkeakoulututkintoja suorittaneita ja erilaisissa ammateissa työskenteleviä. Useilla heistä on kulttuurialan tai taiteen osaamista, moni etsii vielä paikkaansa työelämässä. Osalla on jo suunnitelmia myös yhdistyksen perustamista varten.

Kurssilaiset ottivat kiinnostuneina vastaan ehdotuksen yhteisen tapahtuman järjestämisestä koulutuksen aikana.

– Ryhmällä on sen verran monipuolinen tausta, innokas elämänasenne ja toteuttamista odottavia ajatuksia, että uskomme tapahtuman syntyvän, projekti päällikkö Anneli Ojala sanoo. Hän kiittää kaikkia kurssilaisia innokkaasta osallistumisesta opetukseen ja monista hyvistä kysymyksistä.

Osaava-hankkeen seuraava yhdistystoiminnan kurssijakso järjestetään Tampereella pääkirjasto Metson Toivonen-salissa 17.- 18.2.14. klo 17.00 – 20.00.

Koulutus on tarkoitettu Suomessa asuville venäjänkielisille, jotka ovat kiinnostuneita kerhojen, urheiluseurojen, harrastuspiirien ja muiden kulttuuri- ja kansalaisjärjestöjen toiminnasta. Koulutus sopii myös niille, jotka ovat jo mukana yhdistystoiminnassa ja haluavat parantaa osaamistaan, laajentaa kokemustaan ja saada uusia kontakteja. Ryhmään sopii vielä mukaan.

Lisätietoja:
projektikoordinaattori Irina Rekola, puh. 050 447 3354, s-posti: irina.rekola(at)culturas.fi
projektipäällikkö Anneli Ojala, puh. 040 058 4248, s-posti: anneli.ojala(at)culturas.fi