Kansainväliseen kulttuurivaihtoon erikoistunut Adelfa Agency aloittaa vuoden 2017 yleisöluentosarjan ”Venäjän kulttuuri – taustaa ja tätä päivää” 
 
Aika ja paikka: Maanantaina 13.3. klo 19 Kansallisteatterin Lavaklubilla, Läntinen teatterikuja 1, Helsinki
 
Taloust.toht. Marina Andrejkina Moskovasta kertoo, miten uudet, valtakulttuuria haastavat hankkeet selviävät Venäjällä. Minkälaisia vaihtoehtoisia teattereita, museohankkeita ja opiskelijoiden rohkeita avauksia on olemassa, mistä hankitaan rahoitus, miten ne löytävät yleisönsä? Miten valtio niitä tukee ja miten yksityinen raha, sponsorit ja mesenaatit, osallistuvat kulttuurin rahoitukseen? Miten voi kansainvälinen yhteistyö tänään?
 
Marina Andrejkina pitää luentonsa englanniksi otsikolla New Cultural Initiatives in Russia and their Chances to Succeed. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
 
Andrejkina on Venäjän tunnetuimpia tekijänoikeusasiantuntijoita. Hän on teatterikorkeakoulu RATI-GITISin tuottaja- ja managerilinjan dosentti sekä Venäjän duuman immateriaalioikeuksien suojaa valmistelevan lainsäädäntökomitean jäsen. Andrejkina on toiminut myös tuottajana ja viimeksi Moskovan Elektroteatr Stanislavskin johtajana vuosina 2013-2015.
 
Luentosarja Venäjän kulttuuri - taustaa ja tätä päivää. Kansainväliseen kulttuurivaihtoon erikoistunut  Adelfa Agencyn toteuttama yleisöluentosarja välittää kuvaa tämän päivän venäläisestä kulttuurista, mutta käy myös läpi historiaa. Kulttuuri käsitetään laajasti osana yhteiskunnallista kehitystä ja toimintaa. Tavoitteena on kiinnostava, venäläiseen kulttuuriin perehtyneiden kansainvälisten luennoitsijoiden pitämä luentokokonaisuus, johon liitetään keskustelutilaisuuksia, työpajoja, konsertteja ja näyttelyitä. Hanke on saanut tukea Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelmasta sekä Koneen säätiöltä.