Osaava-hankkeen yhdistystoimintakoulutuksen päätöstilaisuudessa jaettiin 29.4. kolmekymmentä todistusta kurssin suorittamisesta. Vantaalla Tikkurilan kirjastossa huhtikuun aikana pidettyyn koulutukseen osallistui järjestötoiminnasta kiinnostuneita venäjänkielisiä ympäri pääkaupunkiseutua. Kurssilaisista monet ovat jo tavalla tai toisella mukana yhdistystoiminnassa. Tämän vuoksi opettajien lisäksi myös itse koulutettavat jakoivat kurssilla kokemuksiaan ja kertoivat esimerkkejään onnistumisista ja pulmatilanteista. Koulutuksessa mukana olleet kehuivat kurssia antoisaksi ja hyödylliseksi. He toivoivat myös jatkokurssia aiheesta.

– Ei 17 vuotta sitten voinut edes kuvitella, että tällainen kurssi järjestettäisiin Suomessa venäjän kielellä, eräs kurssilainen totesi.

Osaava-hankkeen koordinaattorin Irina Rekolan mukaan kurssi oli onnistunut erittäin hyvin. Opettajina toimivat Opintokeskus Vision asiantuntijat Maria Loginova ja Salla Pyykkönen luotsasivat sitä varmoin ottein ja osasivat ottaa huomioon erittäin kokeneen opiskelijaryhmän tarpeet.

Seuraava Osaava-hankkeen yhdistystoimintakoulutus järjestetään Lappeenrannassa neljänä iltana 14.–27.5.2014. Ilmoittautuminen koulutukseen 7.5.2014 mennessä: http://www.culturas.fi/osaava-hankkeen-yhdistystoimintakurssit-lappeenrannassa