Osaava-hankkeen viimeinen yhdistystoimintakurssi on saatu päätökseen. Todistuksen kurssin suorittamisesta saivat 16 lappeenrantalaista ja imatralaista kurssilaista. Kurssi pidettiin Lappeenrannan kirjaston tiloissa 14.- 5.5. ja 26.- 27.5. Koulutuksen aiheina olleet yhdistyksen johtaminen, viestintä ja aktiivinen kansalaisuus sekä tapahtumien järjestämisen monet yksityiskohdat herättivät keskustelua ja kiperiä kysymyksiä. Niihin opintokeskus Vision kouluttajilla Salla Pyykkösellä ja Maria Loginovalla riitti vastaamista. Tuttuun tapaan aktiivisesti kursseille osallistuneet saivat todistuksen ja evääksi jatkoa varten yhdistystoimijan opaskirjan.

Kevään aikana Osaava-hanke on koonnut innokkaita suomalaisesta yhdistystoiminnasta ja yhteiskunnasta kiinnostuneita venäjänkielisiä yhdistystoimintakurssille Tampereella, Vantaalla ja Lappeenrannassa. Vantaalla on lisäksi toteutettu kaksi työpajaa kaupungin virkamiesten ja yhdistystoimintakurssien osanottajien kanssa.

Osaava-hankkeen seuraavat tilaisuudet ovat syksyllä. Tampereella järjestetään 26.9. ja Vantaalla 13.11. kaupunkien edustajien ja venäjänkielisten asukkaiden tapaamiset. Niiden sisältö on parhaillaan muotoutumassa. Syyskaudelle Vantaalle suunnitellut mentorointivalmennukset ovat nekin työn alla.

Osaava-hankkeen projektipäällikkö Anneli Ojala kiittää kaikkia kurssilaisia ajatuksia herättäneistä kysymyksistä ja vilkkaasta keskustelusta. Ne auttavat syksyn aikana toteutettavan työpajan ja alkuvuodeksi Lappeenrantaan kaavaillun monialaisen seminaarin sisällön suunnittelussa.

Osaava-hanke toivottaa kaikille kurssilaisilleen ja yhteistyökumppaneilleen virkistävää kesää. Tapaamisiin syksyn tilaisuuksissa!