Monikulttuurista itsenäisyyspäivää vietetään Helsingin kaupungintalolla 6.12.2016 klo 13-17. Kaikille avoimessa juhlassa kuullaan juhlapuheita ja nautitaan tanssi- ja musiikkiesityksistä.

Tämän vuoden puhujina toimivat opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen sekä vaikuttaja ja Bizzyiam-taitelijanimellä esiintyvä rap-artisti Hassan Maikal. Juhla päättyy cocktail-tilaisuuteen tanssin ja yhdessäolon merkeissä Julio Romero y Su Orchestra -livebändin sekä DJ-musiikin kanssa.

Cultura-säätiö tukee juhlan järjestelyjä muun muassa kutsumalla gusli- ja kanteletaiteilija Olga Shishkinan.

Olga Shishkina on lahjakas gusli- ja kantelevirtuoosi, joka yhdistää soitossaan suomalaisia ja venäläisiä tyylipiirteitä sekä laajentaa tuorein tavoin soittimiensa ulottuvuuksia.

Uransa aikana Shishkina on tehnyt yhteistyötä muun muassa Lapin kamariorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Mariinski-teatterin orkesterin kanssa sekä esiintynyt lukuisilla festivaaleilla Euroopassa solistina ja yhtyeissä. Shishkina on ollut Kanteleliiton hallituksessa vuodesta 2014.

“Shishkina on paitsi soittimensa virtuoosimainen haltija, myös innovatiivinen tutkija.” MARKO NIEMELÄ. 3.9.2010. Lapin Kansa

Lisätietoja Monikulttuurisesta itsenäisyyspäivästä Facebook-tapahtumassa