Hankkeemme
Monikieliset suomalaisnuoret

Monikieliset suomalaisnuoret -hankkeen tavoitteena on normalisoida moninainen suomalaisuus. Hankkeen ydin on laajentaa suomalaisuuden representaatiota mediassa ja yhteiskunnassa laajasti. Tämä edesauttaa ymmärrystä siitä, että suomalaisuus ei ole kiinni nimestä tai ulkonäöstä.

Kaikki suomalaiset nuoret tulevat rakentamaan maamme tulevaisuutta yhdessä. 

Hankkeen konkreettisena kärkenä on vuosina 2020-2021 Face2Face -keskustelusarja. Face2Face on nuorten ehdoilla rakennettu keskustelukonsepti, joka kuroo umpeen sukupolvien välisiä kuiluja ja tuo suomalaisia yhteen pohtimaan kiinnostavia yhteiskunnallisia kysymyksiä. Yhteistyökumppanina toimii Helsingin Medialukio, jonka opiskelijat saavat mahdollisuuden osallistua toimintaan kurssimuodossa koko lukuvuoden ajan. 

Nuoret suunnittelevat keskustelujen aiheet sekä kutsuvat päättäjiä ja asiantuntijoita mukaan keskustelemaan. Konsepti on interaktiivinen, monipuolinen ja innostava. Face2face edistää hankkeen missiota parhaalla mahdollisella tavalla tuoden nuoria esiin yhdenvertaisina suomalaisina. 

Hankkeen puitteissa suunnitellaan myös laajaa nuorten SuomiAreena -kokonaisuutta vuodelle 2021. Tavoitteena on rakentaa nuorten toimitus, jossa nuoret tuottavat yhdessä materiaaleja SuomiAreenan keskusteluista, kohtaamisista ja kokemuksista sekä paikallisiin että valtakunnallisiin medioihin. 

Konkreettisten toimintojen lisäksi hankkeen missio on myös säätiön asiantuntija- ja vaikuttamistyön ytimessä. 

Fatim Diarra, Alina Voronkova ja Sauli Niinistö ovat kaikki yhtä suomalaisia.”

Seuraa hankkeen somekanavia saadaksesi tietää tulevista tapahtumista.

Yhteystiedot:

Jesse Mäkirinne jesse.makirinne@culturas.fi
Laura Koskimies laura.koskimies@culturas.fi
Eilina Gusatinsky eilina.gusatinsky@culturas.fi