Hankkeemme
Culturalist 

Culturalist on säätiön räätälöity uutiskirje, joka kannustaa Suomeen muuttaneita venäjänkielisiä tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin, yhteiskuntaan ja elämänmenoon. Kirjeen tarkoitus on avata suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria kiinnostavalla tavalla sekä madaltaa kynnystä osallistua tapahtumiin ja kulttuurielämään tarjoamalla ajankohtaisia vinkkejä.

Monelle maahan muuttaneelle voi olla vaikeaa löytää laajasta tarjonnasta kiinnostavia tapahtumia tai hahmottaa ajankohtaisia teemoja ja keskusteluita; varsinkin, jos ei vielä kykene seuraamaan paikallista mediaa ja julkista keskustelua. Venäläisille turisteille tarkoitettu markkinointi taas asettaa Suomeen muuttaneet ihmiset täällä ulkopuolisiksi.

Jokainen uutiskirje (Culturalist) toteutetaan yhteistyössä jonkin näkyvän yhteiskunnallisen mielipidevaikuttajan tai kulttuurihenkilön kanssa. Kuraattori suosittelee omasta mielestään kiinnostavia toimintoja, projekteja, tapahtumia, vierailukohteita tai julkaisuja pitäen mielessä kohderyhmän ja uutiskirjeen tavoitteen.

Yhteystiedot:

Danil Lopatkin: danil.lopatkin@culturas.fi

Anna Sidorova: anna.sidorova@culturas.fi

Laura Koskimies: laura.koskimies@culturas.fi