Festivaali

CulturaFest on uudenlainen nykykulttuurifestivaali, joka kokeilee, tutkii ja tuo yhteen ihmisiä, taiteenlajeja ja ajatuksia. Haluamme edistää dialogia monikielisessä Suomessa, ja kokoamme yhteen kaikki, joita yhdistää rakkaus kulttuuriin ja halu kehittyä sen avulla.

CulturaFest’17:n teema on Yhteinen muisti - Shared Memory - Общая память. Haluamme puhua lähihistoriasta, joka on vaikuttanut – ja tulee vaikuttamaan – nykyhetkeen. Näytämme, millaisia yhteisiä ajatuksia ja hankkeita suomalaiset ja venäläiset taiteilijat ovat toteuttaneet teemamme alla, ja millaisia yhteneväisyyksiä ja heijastuksia syntyy kulttuurien rajapinnoissa.

Ensimmäinen CulturaFest järjestettiin Helsingissä 2.-5.11. ja Vantaalla 10.-11. sekä 17.-19.11. Tapahtuman päänäyttämönä Helsingissä oli kulttuurikeskus Kino K-13 Katajanokalla (Kanavakatu 12). Vantaan tapahtumapaikat olivat kulttuurikeskus Vernissa, toimintakeskus Silkinportti, Nuorisotila Arkki, taidetalot Toteemi ja Pessi sekä Vantaan venäläinen klubi. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Tapahtuman taustalla on Cultura-säätiö, joka tukee Suomen venäjänkielisten yhteiskunnallista osallisuutta. Ensimmäisen tapahtuman ohjelmaa suunnitteli kansainvälinen joukko ammattilaisia.