Cultura-säätiön johtajaksi on valittu Pekko Kohonen. Kohonen siirtyy säätiöön liike-elämän ja teollisuuden palveluksesta, viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on vastannut liiketoiminnan kehittämisestä ja yhteiskuntasuhteista Lassila & Tikanojan ja STR Tecoilin palveluksessa sekä Suomessa että Venäjällä. Sitä ennen hän työskenteli Sitrassa Venäjä-yhteistyöhön liittyvissä tehtävissä. Alkujaan Kohonen on suomalais-venäläisen koulun kasvatti. Koulutukseltaan hän on metsätieteen maisteri ja kauppatieteiden kandidaatti. 
 
Cultura-säätiön johtaja toimii säätiön ja Valtionpäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahaston asiamiehenä. Uuden johtajan keskeisiä tehtäviä ovat säätiön rahoituspohjan monipuolistaminen, toiminnan valtakunnallisuuden ja kansainvälisyyden lisääminen sekä vaikuttavuuden kasvattaminen. 
 
Cultura-säätiö lisää suomalaisten venäjän kielen ja kulttuurin tuntemusta, edistää Suomen venäjänkielisten integroitumista ja kotoutumista taiteen ja kulttuurin keinoin, vahvistaa suomalaisen monikulttuurisen yhteiskunnan kehitystä ja tekee kansainvälistä yhteistyötä. Lisäksi säätiö hallinnoi Valtiopäivätoiminnan 150-merkkivuoden juhlarahastoa. Toiminnan päärahoittaja on opetus- ja kulttuuriministeriö. Säätiö aloitti toimintansa vuonna 2013. 
Kohonen aloittaa tehtävässään 13.03.2017. Hakemuksia johtajan tehtävään tuli yhteensä 74. 
 

Lisätietoja

 
Hallituksen puheenjohtaja Janna Puumalainen, p. 050-5115028, janna.puumalainen (at) culturas.fi
Hallituksen varapuheenjohtaja Antti Manninen, p. 0400-700081