Tapahtuma: Avoin keskustelu nykyteatterista.
Aika: 3.11. Klo 17:00
Paikka: Kino K13, Kanavakatu 12, 00160 Helsinki
Kielet: englanti
Ikäsuositus: -
Sisäänpääsy: Vapaa pääsy
Lisätietoja: -

Kuvaus: Näytelmäkirjailija Juha Jokela Helsingistä ja teatterikriitikko Marina Davydova Moskovasta pohtivat ajankohtaisen teatterin roolia omissa maissaan ja maailmassa yleensä. Mitä on ajankohtaisuus? Onko ajankohtainen teatteri poliittista? Voiko klassikko olla ajankohtaisempi kuin tämän päivän sosiaalisia ongelmia ratkova nykyteksti? Teetkö itse poliittista teatteria? Millä vaikutat yleisöön? Rajoittaako todellinen tai kuviteltu sensuuri teatterin tekemistä?

Keskustelijoille on annettu vapaat kädet kehitellä teemaa ja odotettavissa on kiinnostava katsaus tämän päivän teatterista. Merkille pantavaa on, että kumpikin keskustelijoista, kirjailija ja kriitikko, on päätynyt ohjaamaan omia esityksiään.
 
Marina Davydova on teatteritieteilijä, teatterikriitikko, taiteiden maisteri, Teatr-lehden päätoimittaja sekä NET-nykyteatterifestivaalin taiteellinen johtaja. Wiener Festwochen -teatterifestivaalin ohjelmajohtaja vuonna 2016.
 
Juha Jokela Juha Jokela on palkittu kirjailija-ohjaaja sekä Kansallisteatterin kotikirjailija. Kansallisteatteriin Jokela on aiemmin kirjoittanut ja ohjannut esitykset Patriarkka ja Sumu sekä suomentanut ja ohjannut kiitetyn esityksen Keuhkot. Hänen näytelmänsä Mobile Horror, Fundamentalisti ja Esitystalous ovat olleet yleisö- ja arvostelumenestyksiä. Lisäksi Jokela on käsikirjoittanut myös televisiosarjoja (Pulkkinen, Firma, Kallio). Jokelalle on myönnetty muun muassa Pohjoismainen näytelmäkirjallisuuspalkinto sekä Suomi-palkinto.